Hej Verden

Fra eliteudøver til syg

Fra eliteudøver til at være syg kommer nok til at være et stort emne på bloggen.

Jeg startede som 5-årig til voltigering som er akrobatik på en hest i galop. Jeg var en aktiv og sund pige. Jeg missede aldrig en time i skolen, og elskede virkelig livet. Da jeg så blev 12 år skulle jeg have HPV-vaccinen, som er en vaccine som skulle gøre at piger ikke kunne få livmoderhalskræft. Min mor sagde selvfølgelig at jeg skulle have den, for det var da helt fantastisk hvis jeg kunne undgå at få det. Vaccinen var gratis når man var fra årgang 93-96. Så jeg fik den gratis, ligesom så mange andre. 17 dage efter jeg havde fået nummer 2 stik, besvimede jeg til et stævne. Jeg begyndte at blive meget træt og afkræftet. De næste par år besvimede jeg engang imellem og havde ondt i hovedet og var slet ikke den samme pige som jeg var før. Jeg var ikke særlig glad mere, jeg kunne ikke dyrke sport mere som 15-årrig for jeg var så træt og alle mine muskler gjorde ondt. Da jeg begyndte i gymnasiet blev min mor ved med at sige at jeg var doven, og at jeg skulle tage mig sammen. Det endte så med at jeg droppede ud, og så tænkte jeg at jeg måtte prøve at komme ud på det “rigtige” arbejdsmarked. Jeg blev så lærervikar, og jeg elskede det. Men… Jeg blev ved med at have ekstrem meget fravær, og jeg havde kronisk hovedpine, tabte ting ud af hænderne uden at registrere det, sov hele tiden, besvimede ofte, svimmelhed hele tiden og havde det bare utrolig dårligt. En aften så min mor så en udsendelse omkring nogle piger som havde fået alvorlige bivirkninger fra HPV-vaccinen, hvor hun nærmest sad og græd over at de faktisk havde det ligesom jeg. Vi så programmet færdig, og så gik vi ellers bare igang med at få det indberettet til min læge. Jeg lider stadig utrolig meget af mine bivirkninger, og har virkelig svært ved at få min hverdag til at hænge sammen. Jeg sidder og venter utålmodigt på at komme ind til undersøgelse, men ventetiden er simpelhen så lang. Vi er mere end 700 piger som sidder og venter, og det at gå rundt og ikke vide hvad man fejler er forfærdeligt. Jeg blev interviewet af DR1 i mandags hvilket var meget spændende. De ville gerne have lov til at følge mit forløb ligeså snart jeg skal til undersøgelse, hvilket jeg ser meget frem til, da jeg virkelig håber på at der kommer mere fokus på vaccinen og at den bliver taget af markedet og undersøgt ydeligere før der er flere piger der får den. Hvis i har spørgsmål så kom endelig med dem. Jeg har vedhæftet linket til interviewet/artiklen fra DR1 som blev udsendt igår hvis nogle kunne være interesseret i at se det.

Xoxo – Victoria

Link:http://www.dr.dk/nyheder/indland/video-victoria-er-strandet-paa-venteliste-jeg-har-kronisk-hovedpine-og-besvimer-ofte

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej Verden